Firemné pochutnanie pri grile

27. 4. 2017 PredmetyTipy

Počasie sa konečne začína zlepšovať a vyzerá to, že v máji sa nám pošťastí a budeme si môcť dať dole páperky, vytiahnuť slnečné okuliare, nájsť správne miesto, postaviť gril a usporiadať firemnú grilovačku k utuženiu kolektívu. Nastal čas neformálnych stretnutí “po práci”.

Profi výbava

Ak je grilovacia sezóna vo vašej firme každoročne dôvod k firemnému stretnutiu, je na čase vybaviť sa firemným grilovacím setom, nech zamestnancom či partnerom ukážete, že nie ste žiadny začiatočníci. Grill, nože, obracačka a ďalšie grilovacie náradie s firemným logom sú snáď samozrejmosťou. Navyše sa tak vyhnete hádkam, či nôž na chleba patrí Irene z učtárne alebo Kamile z back officu.

Pohodlnosť predovšetkým

Každý grilovací majster vie, že sa u väčšieho počtu ľudí rozhodne nepoužíva klasický riad. Na správnej grilovacej párty je väčšina vecí z plastu alebo papiera, aby sa potom v pokoji mohli vyhodiť. Pretože kto by sa s tým potom trápil, že áno? Navyše ak vaše tácky, kelímky aj tanieriky dostanú firemnú identitu, bude všetkým pozvaným jasné, že sú v dobrých rukách grilovacích profíkov.

 

Hostiteľ musí vyzerať

Hlavný grilmajster a šéfkuchár musí všetkým dať najavo, že on je ten, kto vás tu sýti. A práve k nemu si môžete prísť pre nášup. Preto by malo byť na prvý pohľad vidieť. To zariadi zástera, chňapka aj čiapky vo firemných farbách.

Vypátrajte vegošov a iných alternatívnych jedákov

Byť vegetarián, vegan, glutén free, bezlepkáč je teraz celkom v kurze. Preto sa snažte vypátrať, kto k nim z partnerov, zamestnancov či klientov patrí a urobte im vlastnú jedálenskú zónu. Označte im servírovacie boxy špeciálnymi samolepkami a popismi, čo ste im špeciálne prichystali. Určite ocenia, že ste na nich mysleli.

K dobrému jedlu patrí dobré pitie

Pivo, víno a nealko sú samozrejmosťou, ale ak ešte k tomu pripravíte domácu limonádu a miešané drinky, hostia budú v siedmom nebi. K úplnej dokonalosti to dotiahnete vlastnou firemnou etiketou, slamkami a miešadlami na tieto domáce tekuté skvosty.

Základom sú hlavne hostia

Výborné jedlo a pitie je základom úspechu, ale rovnako najviac záleží, s akou náladou prídu vaši hostia. Po kvalitnej príprave nie je čoho sa báť. Verte, že s plným bruchom je každý zamestnanec, partner či zákazník ďaleko spokojnejší a veselší.